termal sağlık sektöründeki tecrübesini tüm projelerine başarılı bir şekilde yansıtır. Özellikle termal kaynaklar bakımından zengin olan ve sağlıklı yaşam özellikleriyle öne çıkan havuzların yapımında tereddüt edilmeden tercih edilen bir markadır.

Yüzme havuzlarında kullanılmak üzere özel olarak tasarlanmış malzemelerin kalitesi, termal ve tuzlu suya kadar her türlü suya karşı maksimum koruma sağlar. Tercih ettiğimiz yapım teknikleri ve teknolojileri sayesinde birçok durumda oldukça karmaşık olan projelerde dahi çok yönlülük elde etmeyi başarırız. 

Kısmen kapalı ve kısmen açık veya farklı seviyelerde olan şelaleler, su masajı alanları, nehirler ve lagünler ile birbirine bağlanmış ortak havuzlar inşa ederek sağlık için tüm tasarım olanaklarından faydalanma yoluna gideriz.

Termal havuzların estetik kalitesini yükseltmek için su masajlı salonlar, banklar, adalar, gayzerler ve çok renkli su altı lambaları gibi çeşitli aksesuarları kullanma yoluna gidebilirsiniz. Havuzu çevreleyen yerin doğasına uygun olabilmesi için gerektiğinde uyumlu mimari ve tasarım tercih edebiliriz. 

Termal Havuz Yapımı Aşamaları Nelerdir? 

Aşağıda termal bir havuz oluşturulurken neler olacağına dair adım adım bir genel bakış yer alır. Tasarım aşamasından termal havuzun tamamlanmasına kadar havuz yapım sürecinde çeşitli aşamalar vardır. Burada yazılanlar yapılanların sadece kısa bir özetidir. Profesyonel ekibimiz size bu konuda daha fazla bilgi verebilecektir.

Adım 1: Planlama 

Havuz ile anlaştıktan sonra onun neden tercih edilen bir marka olduğunu daha net anlamış olacaksınız. Ekibimiz termal havuzun yapılacağı alana en uygun havuz modellerini size sunacaktır. Bunlar arasından yapacağınız seçim sonrasında kazı aşamasına geçiş yapabiliriz.

Termal havuz tasarımı konusunda bizim sunduğumuz seçeneklere bağlı kalmak zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Kendi özel tasarımlarınızı bize getirerek bir termal havuz yaptırtmayı tercih edebilirsiniz. Biz sadece alana en uygun olan termal havuzu inşa edip kullanıma hazır hale getiririz.

Adım 2: Kazı Aşaması 

Termal havuzlar dış alan ve iç alan olmak üzere iki farklı biçimde olurlar. Termal havuz nerede yapılacak olursa olsun toprağın kırılması gerekir. Bu iş için gerekli olan süreyi ekibimiz size bildirecektir. Bunun dışında havuz alanını baştan sonra kontrol ederek sıhhi tesisat ve elektrik tesisatı gibi işlemler için ön planlamaya geçiş yaparız.

Adım 3: Havuz Yapısının Oluşturulması 

Havuz zemini yüksek basınca dayanımlı betondan oluşturulur. Burada havuzun inşa edileceği alana en uygun kalınlık tespit edilerek bir zemin oluşturulur. Havuzun duvarları gerekli basınç dayanıklılığı sağlamak adına püskürtme beton kullanılarak oluşturulur.

Havuz zemininin ve havuz duvarlarının dayanıklılığı oldukça önemlidir. Termal havuzlarda su sıcaklığı yüksek olacağı için buna dayanıklı malzemelerin seçilmesi gerekir. Yapısal üstünlüğe sahip olan bir havuz yapısı oluşturulduğunda termal havuzun kullanıma uygun hale gelmesi için gerekli olan diğer adımlara geçiş yapılır. 

Adım 4: Sıhhi Tesisat 

Her havuz için sıhhi tesisat havuz suyunun tedarik edilmesi ve havuz suyu bakımının kolaylığı için gereklidir. Havuzunuz için en dolaşımı sağlayacak ve filtreleme işlemini gerçekleştirecek özel bir tasarım sunarız. Tüm ekipman ve borular enerji tasarrufu sunacak şekilde doğru boyutlarda olurlar.

Adım 5: Elektrik Tesisatı

Bu noktada, havuz lambaları ve havuz ekipmanları için elektrik tesisatın kurulumunu gerçekleştiririz. Havuz ekipmanlarının bulunacağı alan düşünülerek kurulması gereken elektrik tesisatında aşırı titiz ve dikkatli olunmalıdır.

Havuz ısıtıcısına veya havuz ısıtıcılarına giden gaz hatları ekipmanın bulunduğu yere doğru bir biçimde yönlendirilmelidir. Bu işlemlerin hepsi deneyimli teknisyenlerimiz tarafından yapılacaktır. Elektrik tesisatı ihmal edilemeyecek kadar önemli bir iştir. Termal havuzunuzda ısınma gibi bir problemin ortaya çıkmasına engel olabilmek için doğru planlama şarttır. 

Adım 6: Güverte Kısmı 

Termal havuzlarda güverte kısmı ve güverte düzeni oldukça önemlidir. Burada doğru renk, doğru desen ve doğru biçimin kullanılması gerekir. Termal havuz kullanıcılarına yardımcı olacak dinlenme bankları gibi her türlü ekipmanın rahatça kullanılabileceği bir alan oluşturulmalıdır.

Genel olarak havuz kenarındaki güverte ekstra konfor sağlamak için oluşturulur. Havuzu en iyi şekilde tamamlayacak türde güverte kısmı oluşturulurken tercih edilecekse çini kullanımı gibi desen formları hesaba katılmalıdır. 

Adım 7: Son Dokunuşlar 

Bu noktada, proje neredeyse tamamlanmak üzeredir. Havuza yabancı olan tüm inşaat malzemeleri ve atıklar ortadan kaldırılır. Bu işlemler tamamlandıktan sonra havuzun iç kısmını ayarlamaya başlarız. Bir termal havuzun iç kısmında tercih edilecek malzemeler yüksek ısıya dayanıklılık gerektirecektir. Seçim yaparken hesaba katılması gereken en önemli durum budur.

Havuzun iç kısmı standart iç kaplama olabileceği gibi desenli bir iç kaplama da olabilecektir. Bu planda ne varsa ona göre yapılan bir işlemdir. Farklı yüzeyler termal havuzun inşa edildiği alanda farklı etkiler oluşturmak için tercih edilebilir. 

Havuzun kaplaması tamamlandıktan sonra havuzun suyla doldurulması sağlanır. İnşaatın son aşamasını tamamladıktan sonra artık havuz kullanıma hazır hale gelecektir. Dış alan veya iç alan olarak değişen termal havuz modellerinden hangisini tercih ettiyseniz artık onu gönül rahatlığıyla kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Termal Havuz Yapımında Kullanılan Malzemeler 

Termal havuz yapımında kullanılan birçok farklı malzeme vardır. Onlar olmadan bir havuzun verimli bir şekilde çalışması mümkün değildir. Aşağıdan bir termal havuzda yer alması gereken bazı önemli bölümler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Beton:Termal havuz yapımında kullanılan beton farklı türlerde olabilmektedir. Her bir betonun maliyeti diğerine göre farklılık gösterir. Yerinde beton döküm, püskürtme beton ve yapısal beton arasından uygun seçim yapılmalıdır. 

  • Su Pompası:Bir su pompası, bir havuzun filtreleme sisteminin ilk kısmını oluşturur. Su pompası havuzdan su çeker, filtreden geçirir ve suyu tekrar havuza geri gönderir.
  • Filtre:Filtre bir havuzun filtreleme sistemini oluşturan ikinci kısımdır. Su pompası su emdiği zaman suyu filtreye iter. Filtre suyu temizler ve onu tekrar havuza geri gönderir.
  • Dönüş Jetleri:Geri dönüş jetlerinin amacı filtrelenen suyu tekrar suya itmektir. Geri dönüş jetleri suyun havuzun etrafında dolaştırılmasına yardımcı olurlar.
  • Skimmer:Skimmer, suyun havuzdan filtreleme sistemine götürülmesine yardımcı olur. Bu özellikle dış alan termal havuzları için ideal bir üründür. Kapalı alanda skimmer ile toplanacak çok fazla çöp olmasa bile dış alanda olabilmektedir.
  • Ana Drenaj:Ana drenaj tam olarak adından anlaşılacağı gibi havuzun tahliyesinden sorumludur. Ana drenajlar en yaygın bir şekilde havuzun derin ucunda yer alırlar.
  • Yüzeyler:Normal havuzun yüzey alanı için seçim yapabileceğiniz üç farklı seçenek vardır. Sıva, boya ve fayans arasından bir seçim yapabilirsiniz. Ancak termal havuzlarda ısıyı muhafaza edebilmek önemli olduğu için mermer kullanılır.

Bunlar termal havuzların yapımında gerekli olan temel malzemelerdir. Bunlara ek olarak bakım için gerekli olan fırça, termometre, su test kiti, havuz vakumu gibi ürünler kullanılabilir.

Termal havuz aksesuarları için termal havuzun kullanımı kolaylaştıracak unsurlara yer verilmelidir. Suya giriş merdivenleri, dış alanda yer alan bir havuz için kaplamalar, alarmlar, çeşitli ışıklandırmalar, banklar veya sandalyeler bu kapsamdaki ürünlerdir. 

Ayrıca termal havuz kullanım deneyimini iyileştirebilecek biraz maliyetli ama yer yer gerekli olabilecek çeşitli eklentiler vardır. Özellikle ev tipi dış alan termal havuzları için istinat duvarları, yardımcı depolama alanı, şelaleler, çitler, ısıtıcı ve çatı gibi farklı eklentilerden yararlanılabilir. 

Termal Havuz Tasarımları ve Fiyatları 

Termal havuz tasarımları çok farklı biçimlerde olabilirler. Burada önemli olan durum termal havuzun yapılacağı yer ve yerin etrafındaki mimari durumdur. Termal havuzun çevrenin mimarisine uygun olması büyük bir gerekliliktir. Ayrıca çevredeki doğal koşullar düşünülerek havuzun ısısını dengelemek adına doğru tasarımların oluşturulması şarttır.

Termal havuz fiyatları klasik yüzme havuzu fiyatlarından biraz farklıdır. Bunun en büyük sebebi yüzeylerinde fayans gibi ürünlerin değil mermerlerin kullanılmasıdır. Buna rağmen termal havuzun fiyatına etki edecek en önemli faktör istenilen havuzun büyüklüğüdür.